(Tosi) TARINAMME

gondelsheimin_linna.jpg

Kuvassa Gondelsheimin linna Saksassa

verkkosivut_amanda_onnenkeksi.jpg

Onnenkeksi soveltuu esimerkiksi yhteisiin hetkiin ystävän, rakkaan, työkavereiden tai perheen kanssa.

onnenkeksi_lunta.jpg

Vuosien ajan olin katsonut ulkomaisia elokuvia ja tv-sarjoja, joissa jälkiruokakahvin kanssa avattiin arvoitukselliset onnenkeksit. Tämä on ollut minusta aina kiehtovaa ja olen harmitellut sitä, ettei meillä Suomessa ole onnenkeksi-kulttuuria. Niinpä päätin itse toimia asian eteen.

 

Kyselin aluksi tutuilta, puolitutuilta ja sitten tuntemattomilta, mitä mieltä he olisivat onnenkekseistä? Haluaisivatko hekin ostaa niitä kaupoista ja kahviloista, kuten minä. He sanoivat kyllä ja sain idealleni vihreää valoa.

 

Ensimmäisessä vaiheessa otin yhteyttä leipomoihin ja konditorioihin Suomessa, tällä erää sain punaista valoa. Kyseisten keksien valmistaminen ei ole  mahdollista Suomessa, koska kenelläkään ei ollut tähän teknisiä valmiuksia. Yksi Suomen parhaimmista konditorio-alan osaajista suositteli minulle maana Saksaa, jossa on vahvaa osaamista kekseihin ja leipomotuotteisiin liittyen. Löysin etsintöjeni jälkeen viehättävästä 4000 asukkaan Gondelsheimin kylästä kumppanin, joka on erikoitunut kyseisten keksien valmistukseen. Tähtäimenäni on saada valmistus ja oma keksitehdas Suomeen ajan ollessa siihen valmis.

 

Onnenkeksien suunnittelu- ja kaikki muu työ tehdään Suomessa sisältöihin ja ulkoasuun liittyen. Onnenkeksien ympärille on loistava potentiaalia keksiä vaikka mitä; tapahtumia, kulttuuria- ja taideyhteistyötä. Yhteistä tekemistä, toimintaa, elämää tässä ja nyt.

 

Vaikka kyseessä on keksi, niin sen syöminen on mielestäni silti toisarvoinen asia. Kyseessä on elämyksellinen elintarvike, ikään kuin aikuisten Kinder-muna Näen myös erittäin isona osana onnenkeksiä yhteisöllisyyden ja jaetut hetket. Keksi on mielekästä avata ja syödä yhdessä, niin ystävän, rakkaan, perheen kuin työkavereiden kesken.


Ensimmäisessä Onnenkeksissämme on sisältöinä mm. suomalaisten runoilijoiden ja kirjailijoiden viisauksia. Kuten Aleksis Kiveä, Maria Jotunia, Minna Canthia, Sibeliusta, Eino Leinoa etc. suomalaisia sanaparsia ja mukaan on sävelletty myös Onnenkeksin omia, kevyempiä ja modernimpia sanontoja, jolloin yhteydessä lukee onnenkeksi.fi

Tulevaisuudessa haluan tehdä Onnenkeksejä myös eri teemoilla. Alustavina teemoina on kaavailtu mm. romanttista versiota  ja ”haistatteluversio”, lapsille omaa versiota etc.

 

Ajatus siitä ilahduttaa, että antaessa lahjaksi Onnenkeksi-boxin haluaa lahjan saajalle hyvää tai jakaa aikaa hänen kanssaan. Itseäni inspiroi ajatus myös siitä, että olen luomassa Onnenkeksieni myötä uusia muistoja ystävien, pariskuntien ja perheiden ruokapöytä- ja kahvihetkiin.

 

Uskon myös vahvasti ulkomaisten turistien ihastuvan suomalaiseen Onnenkeksiin.

 

Anna Uusiheimala, Onnenkeksi Oy