top of page

(Tosi) TARINAMME

gondelsheimin_linna.jpg

Kuvassa Gondelsheimin linna Saksassa

verkkosivut_amanda_onnenkeksi.jpg

Onnenkeksi soveltuu esimerkiksi yhteisiin hetkiin ystävän, rakkaan, työkavereiden tai perheen kanssa.

omakuva.JPG

Vuosien ajan olin katsonut ulkomaisia elokuvia ja tv-sarjoja, joissa jälkiruokakahvin kanssa avattiin arvoitukselliset onnenkeksit. Tämä on ollut minusta aina kiehtovaa ja olen harmitellut sitä, ettei meillä Suomessa ole onnenkeksi-kulttuuria. Niinpä päätin itse toimia asian eteen.

 

Kyselin aluksi tutuilta, puolitutuilta ja sitten tuntemattomilta, mitä mieltä he olisivat onnenkekseistä? Haluaisivatko hekin ostaa niitä kaupoista ja kahviloista, kuten minä. He sanoivat kyllä ja sain idealleni vihreää valoa.

 

Ensimmäisessä vaiheessa otin yhteyttä leipomoihin ja konditorioihin Suomessa, tällä erää sain punaista valoa. Kyseisten keksien valmistaminen ei ole  mahdollista Suomessa, koska kenelläkään ei ollut tähän teknisiä valmiuksia. Yksi Suomen parhaimmista konditorio-alan osaajista suositteli minulle maana Saksaa, jossa on vahvaa osaamista kekseihin ja leipomotuotteisiin liittyen. Löysin etsintöjeni jälkeen viehättävästä 4000 asukkaan Gondelsheimin kylästä kumppanin, joka on erikoitunut kyseisten keksien valmistukseen. Tähtäimenäni on saada valmistus ja oma keksitehdas Suomeen ajan ollessa siihen valmis.

Onnenkeksien suunnittelu- ja kaikki muu työ tehdään Suomessa sisältöihin ja ulkoasuun liittyen. Tuotetta myydään pääasiassa K-ryhmän kaupoissa.

 

Vaikka kyseessä on keksi, niin sen syöminen on silti toisarvoinen asia. Kyseessä on elämyksellinen elintarvike. Näen myös erittäin isona osana onnenkeksiä yhteisöllisyyden ja jaetut hetket. Keksi on mielekästä avata ja syödä yhdessä, niin ystävän, rakkaan, perheen kuin työkavereiden kesken.


Ensimmäisessä Onnenkeksissämme oli sisältöinä mm. suomalaisten runoilijoiden ja kirjailijoiden viisauksia. Kuten Aleksis Kiveä, Maria Jotunia, Minna Canthia, Sibeliusta, Eino Leinoa etc. suomalaisia sanaparsia ja mukaan on sävelletty myös Onnenkeksin omia, kevyempiä ja modernimpia sanontoja, jolloin yhteydessä lukee onnenkeksi.fi

 

Nyt saatavilla, ehdottomasti paras tuotteemme Positiivisten ennustusten onnenkeksi. Kukapa ei haluaiaisi kuulla hyvää tulevalta ja tehtävämme on luoda toivoa paremmasta huomisesta.

 

Itseäni inspiroi ajatusiitä, että luon toivoa ja olen luomassa Onnenkeksieni myötä uusia muistoja ruokapöytä- ja kahvihetkiin.

 

 

Anna Uusiheimala, Onnenkeksi Oy

bottom of page