top of page
Search
  • Writer's pictureAnna - Onnenkeksi

Tonttula Levillä on totta! 5 syytä miksi kannattaa uskoa tonttuihin


Sen sijaan, että käytämme energiaa koronan ja politiikan spekulointiin, niin mitä jos vaihdettaisi uskomuksemme tonttuihin. Moni meistä on nähnyt lumessa tontun jälkiä, lakin vilahtavan ikkunan takaa tai kuullut pientä epäilyttävää rapinaa. Miten olisi esimerkiksi mobiilisovellus, johon voisi ilmoittaa havaintoja tontuista? Tuhmien kannattaisi pysyä kaukana tonttujen havaintoalueilta.


  1. Tontut eivät liity uskontoon ja sopivat siksi kaikille

  2. Tontut pitävät käytöksemme aisoissa vahtimalla meitä

  3. Tonttuja Ilman ei saisi joululahjoja, sillä ei niitä pukki tee

  4. Tontut pitävät huolen myös esimerkiksi saunasta, jos tonttujen kanssa on hyvissä väleissä

  5. Tonttujen hatun, eli punaisen hatun historia on jo vuosisatojen ajan viestinyt mm. vapaudesta ja tasavaltalaisista aatteista


Meillä Suomessa on mahtavia juttuja ja esimerkiksi Tonttula on Levin keskustasta vain 10 minuutin ajomatkan päässä.

Herkullisen tuoksuisessa Piparkakkutalossa leivotaan pipareita joka ikinen päivä ja Tonttukoulussa opetella tonttutaitoja, kuten tonttukoodausta, pikalukua, hiivintää ja sala-tonttu-poliisi-taitoja. Tiedon tupa sijaitsee aivan Tonttukoulun vieressä ja sen katolta voitte löytää hohtavan ”kristallisilmän”, jota Tietäjätonttu Ämmi kutsuu kolmanneksi silmäkseen. Jättimäisellä Tonttulan Seitakivellä tontut, maahiset ja muu metsän kansa elää sulassa sovussa toisiaan kunnioittaen ja auttaen. Joulukuun loppuun asti voi osallistua myös Tonttulan Jouluseikkailuun, jossa tutustutaan tähän tonttujen omaan piilopaikkaan, joka pidettiin pitkään salassa ihmisiltä.

Tottulasta löytyy kaikkea kivaa ja jännittävää tonttuihin liittyen

Tonttulan pihapiirissä on sykähdyttävän ihastuttavia villiponeja ja pehmoisia, palleroisia lampaita. Lisäksi on Tonttujen aittoja, Tonttumuseo, Tonttulan temppeli, Rantasauna ja Wanhan ajan Sepän pajaan.Tonttulan kahvilasta saa nyt myös kahta erilaista Onnenkeksiä, toisessa on sisältönä

suomalaista viisautta (suomi/englanti) ja toisessa rakkauteen liittyviä viisauksia (suomi/englantia)

Tonttulan Elämyskylästä löydät siis Tonttulan kahvilan, jossa on ikuinen joulu. Tonttulan kivitakassa loimuaa tuli ja kiireetön ilmapiiri tarjoavat erinomaiset puitteet nauttia yhteisestä ajasta.

Kahvila ja elämyskylä on avoinna päivittäin klo 10 – 16

Palosaarentie 30, 99140 Köngäs https://elvesvillage.fi/

Suomalaisten tonttujen todelliset faktat voi lukea myös täältä.


Joulutonttu ilmestyi suomalaisiin uskomuksiin takaisin 1800-luvun lopulla. Jouluna haltiatonttua muistettiin kupillisella ohrapuuroa. Myös joulusaunaan viimeinen kylpijä jätti ylimääräisen vastan.

0 comments

Comments


bottom of page