top of page
Search
  • Writer's pictureAnna - Onnenkeksi

Kokemuksia keksikkäästä Kuusamon reissusta - "Ajakasti meni"


Neljässä päivässä Kuusamossa ehtii vaikka mitä (vaikkakin viimeinen päivä meni huilatessa).


Sain tuossa myös viestin some-kuviini liittyen, että onko Ajakka yksityinen paikka? Vastaus: Ei ole, kuka vaan voi varata sieltä majoituksen ja muita palveluita. Ajakka sopii yhtä hyvin niin lapsiperheille, kuin aikuismatkaajille ja itsehän olin ihan yksikseni reissussa. Tosin mukavaa oli, että yksinään ei tarvinnut olla kuin niin halutessa. Välillä oli mahtavaa vetäytyä upeaan hirsihuoneeseeni, jossa oli myös pieni keittiö ja vessa suihkuineen.


Miian Kimmo avasi erittäin osuvan Onnenkeksin
Miian Kimmo avasi itselleen erittäin osuvan Onnenkeksin

Niin ja tietysti kysyttiin, että onko tämä se paikka, jota pitää se ihana Miia ”Maajussille morsiamesta”? Ja ovat he vielä yhdessä? Vastaus näihinkin kyllä ja kyllä.


Rauhallinen tila loi itselleni maagisen

”aivosumufiiliksen” ja Ajakasta saa kaikki tarvittavat palvelut (paitsi alkoholin). Jokainen saa toki tuoda omat saunakaljat tms. mukaansa, vaikka Rukan Alkosta.

Isot upeat saunat, kodat ja paljut kuuluvat kuvioon ja eläimiä on joka lähtöön.Porot ovat tietysti poroajeluineen tällaiselle etelän turrelle se mieluisin juttu.


Nyt Ajakasta saa myös Onnenkeksejä ja kuulinkin että kaikki huoneet on buukattu uudeksi vuodeksi, niin niitähän on sitten kiva availla ns. ”tinan tilalla” vuoden vaihtuessa.

Ruoka oli jotain aivan mahtavaa pohjoisen fine diningia jäkälöineen, peuroineen, lohisipseineen ja vaikka mitä oli tarjolla vaativaankin makuun.


Lumikenkäily oli aivan huippua ja evästäminen pimeässä luonnossa tulen ääressä.


Yksinäni en olisi tosin selviytynyt varmaan hengissä kyseisestä reissusta, mutta kokeneiden eräoppaiden seurassa oli turvaisaa.


Yksi päivä tuli kierreltyä myös Rukalla ja meininkiä riitti niin Zonessa, Hankibaarissa kuin Pisteessä ja rohkaisenkin nyt kaikkia matkailemaan Pohjoiseen!


Saa nähdä tulenko Kuusamoon jo helmikuussa uudestaan.

Äxön-onnenkeksit olivat lasten mieleen
Äxön-onnenkeksit olivat lasten mieleen0 comments

Comments


bottom of page