top of page
Search
  • Writer's pictureAnna - Onnenkeksi

Vegemessut ovat tämän päivän tulevaisuutta


Kävin viime perjantaina Kaapelitehtaalla Vegemessujen ammattilaispäivässä. Muistan joskus ideoineeni kuluttajapäiville vegedeittejä, mutta en kuollaksenikaan muista jäikö tämä pöytälaatikkoon vai lähetinkö ajatukseni kyseisestä deittisessiosta eteenpäin. Vegemessujen tunnelma oli äärimmäisen välitön ja lähestyttävä, mutta samaan aikaan erittäin ammattimainen. Messuosastoihin oli panostettu ajatuksella ja näytteilleasettajat eivät olleet höpöhöpö flaikkujen jakajia, vaan paikalla oli itse yrittäjiä ja muutoin asiaansa valveutuneita ihmisiä. Tämän vuoksi keskustelut rönsyilivät heti hyvin hedelmälliselle tasolle. Itsehän olen ollut jo pitkään sekasyöjä, vaikka suosin edelleen kasvisvaihtoehtoja ja puollan aidosti eettisiä valintoja. En kokenut missään vaiheessa olleeni millään syyllistävillä ”viherpiiperrys”-messuilla, vaan aidosti parempia vaihtoehtoja tarjoavalla nykyaikaisilla ruokamessuilla. Juuri tämän tyyppisellä tavalla saavutetaan parempi lopputulos, eli ei alleviivaamalla absoluuttisuutta, vaan olemalla myös se parempi vaihtoehto isommalle yleisölle.


Asiantuntijapuheenvuoroissa kolme kovaa.

Oma TOP 3:

1. Jari Sarasvuo; esityksen aihe käsitteli ilmiöiden syntymistä, mistä juuri Vegemessujen ja heidän järjestävän tahon kohdalla on kyse. Ilmiöt syntyvät aina ns. pinnana alla ja tämän vuoksi ahneuden vastakohta on juurikin viisaus.2. Heidi Jungar; esityksen aihe käsitteli Keskon konkreettisin esimerkein tehtyjä tutkimuksia ja innovaatioita liittyen kuluttajien valintoihin ja kauppojen uudistumista. Ruokakaupoissa polarisointi tarkoittaa sitä, että halutaan elämyksiä tai tehokkaan nopeaa kaupassa käyntiä.

3. Lauri Reuter; aiheena oli visio ravintoteknologian tulevaisuudesta, suhtautuminen ruokaan ja sen tuotantoon, sekä innovaatioiden tukeminen.Kiitos vielä upeista messuista! Tapasin loistavia kontakteja ja olen erittäin ylpeä siitä, että Onnenkeksi on vegaaninen ja laktoositon tuote.


Anna Uusiheimala, Onnenkeksi Oy
Löysin myös terveellisemmän energiajuoman. Tätä on saatavilla Ekolosta
0 comments

Comments


bottom of page