top of page
Search
  • Writer's pictureAnna - Onnenkeksi

Mari Mattila, Toscanan Tuuli kertoo mm. trendit häiden ja juhlien järjestämiseen koronan jälkeenkin

Kuva: @fotosoini
Kuva: @fotosoini


Kuka olet? Mari Mattila, tapahtuma-alan

yrittäjä, yritykseni Toscanan Tuuli – häät

Italiassa, uusioperheen äiti (lapset 13, 15, 15, 21, 23) Kellokoskelta.Mitä perhe, läheiset, ystävät sinulle merkitsevät? Perhe ja ystävät ovat minulle todella tärkeitä. Olen onnellinen siitä, että olemme mieheni kanssa saaneet uusperheemme toimimaan. Olemme loistava 7 hengen tiimi. Rakkaimmat ystävät, sekä oma sisko ovat kulkeneet rinnallani ilot ja surut koko elämäni ajan. Vaikka välillä asuin Italiassa 20 vuotta, niin ystävyys säilyi yhtä vahvana kuin aina, vaikka yhteydenpito olikin tuolloin vähäisempää.


Millaista ruokaa tarjoat, kun kutsut kotiin vieraita?

Italiassa asuessani meillä oli vieraita todella usein. Monesti ruokaa laittaessani lisäsin vain pari lautasta pöytään, kun extempore vieraat saapuivat. Kutsun edelleenkin mielelläni kotiin ystäviä. Teen mieluiten italialaista ruokaa ja sitä on aina riittävästi. Ruokailu on ohjelmanumero ja siitä nautitaan pitkän kaavan mukaisesti. En käytä juurikaan valmiseineksiä, vaan teen ruuan alusta loppuun itse. En juurikaan katso reseptejä, vaan sovellan ja kokeilen. Ennen ruokailua kilistellään alkumaljoilla. Pöydässä on katettuna valmiiksi joku pieni alkupala, esim. crostini leipiä, parman kinkkua, juustoa, oliiveja, suolaista piirakkaa. Pääruuaksi liha tai kala sekä myös kasvisvaihtoehto. Iso salaatti kuuluu myös illalliseen. Ruokajuomina valko- tai punaviini riippuen onko lihaa vai kalaa. Teinit vetää illallisen läpi pepsillä. Taustamusiikin valitsen fiiliksen mukaan, joko italialaista tai suomalaista poppia.

Munakoiso-parmesaani gratiini (melanzane alla parmigiana) on bravuurini. Yleensä täräytän samalla kerralla uuniin myös rosmariiniperunat ja sämpylät.

Juhlitko itsenäisyyspäivää? Ehdottomasti juhlin itsenäisyyspäivää. Päivä alkaa lipunnostolla. klo 18 sytytän kynttilät ja ulkolyhdyt. Ei riitä, että on kaksi kynttilää ikkunalaudalla vaan kynttilöitä pitää olla koko olohuone täynnä. Itsenäisyyspäivänä kuuluu myös pukeutua juhlavasti, vaikkakin kotoilun merkeissä juhlittaisikin. perinteisesti avaamme kuoharin ja katsomme ja kommentoimme Linnan juhlat tv:stä. Tehdään myös miehen kanssa top 3 naisten ja miesten juhlapuvuista. Itsenäisyyspäivän illallinen nautitaan usein oman perheen kesken koska monesti seuraava päivä on työpäivä.

Mitä onnenkeksejä kolmesta vaihtoehdostamme tarjoaisit mieluiten vieraillesi ja miksi?

Tämä on helppo: Love edition-onnenkeksejä. Olen hulluna rakkauteen😊


Mistä asiasta nautit eniten häiden järjestämiseen liittyen? Nautin siitä, kun saan kuulla hääparin tarinan ensimmäisen kerran. Liikutun siitä joka kerta. Olen myös todella otettu, että he ovat valinneet juuri minut järjestämään heidän tärkeimmän päivänsä. Häiden tai yleensäkin minkä tahansa asian järjestäminen Italiassa tarjoilee usein aikamoisia jännitys momentteja. Nautin suunnattomasti, että saan tehdä yhteistyötä upeiden ammattilaisten kanssa. Häitä tehdään hyvällä fiiliksellä ja hymyssä suin. Kaikki antaa parhaansa. Paras fiilis on se, kun näkee että hääpari on rentoutunut ja onnellinen, vieraat viihtyvät, iloinen puheensorina täyttää pimeän ja lämpimän italialaisen illan.Onko jotain vinkkejä mitä haluat jakaa? Kannattaa panostaa hyvää ruokaan ja juomaan ja siihen, että niitä on riittävästi. Älä ota liikaa ohjelmaa juhliin, anna aikaa jutusteluun ja ruokailuun. Satsaa valoihin ja kynttilöihin varsinkin näin kaamoksen keskellä.


Näetkö trendejä tulevaisuuden häihin liittyen? Häät tulevat olemaan pienet ja intiimit. Halutaan panostaa laatuun, yksilöllisyyteen ja luonnollisuuteen. Järjestetään yhden päivän sijasta jopa 3 päiväinen tapahtuma. Esim. perjantaina on tervetuloillallinen, lauantaina häät ja sunnuntaina vielä brunssi. tämä on mahdollisuus viettää kunnolla aikaa lähimmäisten kanssa. Usein hääparin sukulaiset eivät tunne toisiaan entuudestaan. Tervetuloillallinen on loistava keino tutustua toisiinsa ennen varsinaista hääjuhlaa. Itse järjestän jo tämän tyyppisiä viikonlopun kestäviä häitä Italiassa, mutta samalla konseptilla onnistuu tietenkin myös Suomessa. Meillä on täällä huikeita paikkoja.Terveisesi häitään siirtäneille? Rakkautta ei ole peruttu, vaikka häät siirtyykin. Pitäkää ihania kynttiläillallisia ja hemmotelkaa toisianne. Olkaa armollisia ja kärsivällisiä. Sitten kun juhliminen on taas sallittua, niin sitten juhlitaan oikein sydämen kyllyydestä.


Onnenkeksit häihin ja juhliin (Kysy tukkuhinnat erikseen)

0 comments

Comments


bottom of page