top of page
Search
  • Writer's pictureAnna - Onnenkeksi

Ensimmäistä kertaa Suomessa rakkausruno-stream- Yhteistyössä Harri Hertell, Mummodisko ja Onnenkeksi

Keskiviikkona 18.11.2020 lavarunouden ”kummisetä” Harri Hertell on romanttisissa tunnelmissa. Hertell lukee tällöin yleisön kirjoittamia rakkausrunoja, mahdollisesti mukaan mahtuu myös jokin klassikko. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mummodiskon ja Onnenkeksi Oy:n kanssa. Myöhemmässä osassa liveä Harri Hertell ja Anna Uusiheimala Onnenkeksi Oy:stä analysoivat ja pohtivat rakkausrunoja ja niiden herättämiä tuntemuksia. Uusiheimala tunnetaan myös Suomessa eniten ihmisiä livenä kohtauttaneena henkilönä (Deittisirkus). Rakkaus ei katso ikää

”Mielenkiintoista sisällöstä tekee myös sen, että rakkausrunojen lähettäjät ovat ikähaitarilla 20-95-vuotiaita”, kertoo Hertell, jonka omaa tuotantoa on tulossa myös lähetykseen.

Lavarunous on suullista ja kirjallista ilmaisua, jossa runoutta, laululyriikkaa ja esimerkiksi rap-tekstejä esitetään yleisölle. Lavarunoutta esitetään tapahtumissa, joihin yleensä kuuluu open mic -osuus, jossa osallistujat voivat esittää omia runojaan. Kaikkia lähetettyjä rakkausrunoja ei ehditä lukea streamin aikana, mutta myös ne tullaan julkaisemaan Onnenkeksi.fi-verkkosivuilla. ”Olemme tehneet Hertellin kanssa myös aiemmin yhteistyötä, ja tänä aikana riskiryhmiä ajatellen lavarunoustapahtuma toimii parhaiten striimattuna. Tällä erää rakkauden teemalla saadaan uutta osallistavaa twistiä tapahtumaan”, kertovat Mummodiskon Joni Tammisalo ja Mikko Haapalainen.

Tervetuloa seuraamaan: Keskiviikko 18.11.2020, KLO: 13.00-14.30

RAKKAUSRUNOT MUMMODISKON OLOHUONEESSA / HARRI HERTELL LAVARUNOUDEN KUNINGAS https://www.facebook.com/events/2773917882856178

Harri Hertell (s. 1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, kulttuurituottaja (AMK) ja dj. Esikoiskokoelmassaan Kunnes oppii kävelemään hän kuvailee pääkaupunkilaista elämää, kun taas uudemmassa tuotannossaan hän on siirtynyt kohti aforisminomaista ja pelkistettyä luontorunoutta. Hertell on myös perustanut Helsinki Poetry Connection -kollektiivin. Hertell tunnetaan lavarunoustapahtumien järjestämisen lisäksi Hertell & Hertell -spoken word -yhtyeen sekä dub poetry duo Dubroksen keulahahmona. Hänen runojaan on käännetty espanjaksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi, tšekiksi, puolaksi ja katalaaniksi.

Mummodisko on geronomiopiskelijoiden Mikko Haapalaisen aka DJ Kuk Norris ja Joni Tammisalon konsepti tuulettaa ja uudistaa vanhustyön kenttää. Mummodisko vie musiikin ilosanomaa, suomigrooven merkeissä vanhusten luo, tarjoten vaihtoehtoisia musiikkivalintoja ikivihreiden kappaleiden rinnalle. Vinyylilevyt soi ja mummot ja papat laittaa jalalla koreasti!

Onnenkeksi Oy, Anna Uusiheimala "Kautta aikojen on ollut onnen amuletteja, ennustuksia, horoskooppeja, tinasta ennustamista, aforismeja etc. Onnenkeksi kv. fortune cookies on breikannut hyvin maailmalla. Missiomme on saada kyseinen tuote suomalaiseen kahvikulttuuriin."


0 comments

Comments


bottom of page